-ارزش غذایی مرغ چاق زیاد است و موجب افزایش رطوبت بدن شده و چاق کننده است.
علی اصل، دستیار تخصصی طب سنتی ایران در این باره عنوان کرد: گوشت مرغ تولید کننده خون صالح, زیاد کننده منی و افزایش دهنده عقل, فهم و رفع خیالات بیهوده و فاسد است.
به گفته وی حرارت گوشت خروس کمتر از مرغ بوده و دارای کمی خشکی است. خوردن سوپ جوجه (به ویژه جوجه خروس) در افراد بیمار ویا ناقهین (که تازه بیماری آنها خوب شده) یا افراد تب دار مفید است؛ هضم راحتی دارد و ارزش غذایی آن زیاد است. زرده تخم مرغ دارای طبع گرم و تر است و سفیده آن سرد است. ارزش غذایی تخم مرغ شبیه گوشت است، زرده تخم مرغ نیم برشت(عسلی) ارزش غذایی زیاد دارد.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران افزود: زرده تخم مرغ عسلی مقوی قلب, مغز و نیروی جنسی بوده همچنین برای افراد سوداوی یا سرد و خشک بسیار مفید است. سفیده تخم مرغ دیر هضم بوده و تولید خلط خام و لزج میکند. تخم مرغ آب پز که زرده آن سفت شده باشد بسیار دیر هضم است و برای افرادی که فعالیت زیاد دارند بیشتر مناسب است. بهتر است که برای هضم بهتر تخم مرغ آب پز آن را همراه با نمک, فلفل و آویشن مصرف کرد و بهترین نحوه مصرف تخم مرغ به صورت عسلی است.
- زرده تخم مرغ گرم و سفیده آن سرد است.
- بهترین آن تخم مرغی است که بزرگ باشد و همان روز تخم گذاری مصرف شود.
- مناسب ترین، زودهضم ترین و خون ساز ترین شکل مصرف آن نیم برشت است. به این صورت که آب را جوشانده و به مدت 5 دقیقه آن را در آب می جوشانید.
- تخم مرغی که زیاد جوشانده شود دیرهضم می شود و اصلاح آن با نمک و فلفل و آویشن است.
- مصرف آن همراه با لبنیات، سرکه و نوشیدنی ها بسیار مضر است.
مفید برای : تقویت بیماران،تقویت قوای جنسی،تقویت قلب و مغز،تولبد خون تازه
@nik_chik
مزاج: گرم و تر
درجه : 1-1
- بهترین طیور آن است که در چراگاه پرورش یافته باشد نه آنکه به صورت مصنوعی در قفس پرورش یافته باشد.
- غذاییت زیادی داشته و لطیف و زودهضم است.
- بهترین طیور از نظر هضم و غذائیت جوجه خروسی است که تازه شروع به خواندن کرده باشد.
- غذائیت مرغ چاق زیاد است و همچنین تری بخش و چاق کننده است.
- گوشت مرغ چراکاهی عقل را زیاد میکند.
@nik_chik
مقدمه :
- جوجه یک روزه موجودی حساس و ظریف بوده ، به آسانی از عوامل نامساعد محیطی تاثیر نامطلوب میپذیرد . با پیشرفت ژنتیکی و بهبود توان تولید ، جوجه ها حساسیت بیشتری نسبت به عوامل محیطی یافته اند . لذا مدیریت صحیح ، سخت تر شده و اهمیت بیشتری پیدا کرده است . در بسیاری از موارد تنها با اصلاح بعضی روشها و شیوه های قدیمی میتوان عملکرد گله را به نحو قابل توجهی ارتقا داده و سود بیشتری حاصل نمود .
- Telegram:@nik_chik
- http://nik-chik.blog.ir
انتخاب و خرید جوجه :
- نوع و کیفیت جوجه یکروزه عاملی تعیین کننده در نتیجه بدست آمده و عملکرد نهایی گله میباشد . با انتخاب جوجه یکروزه مرغوب و از سویه پربازده در نهایت بهره وری بهبود یافته و سود حاصله افزایش می یابد . باید توجه داشت که خرید جوجه یکروزه با کیفیت پائین و البته ارزانتر ، هرچند در بدو امر موجب صرفه جویی مختصری می گردد ، اما در واقع با توجه به مشکلاتی که بطور قطع در پی خواهد داشت و همینطور کاهش میزان تولید نهایی ، در نهایت موجب افزایش هزینه ها شده و انتخاب درستی نخواهد بود .
*** در خرید جوجه یکروزه باید به نکاتی همچون موارد زیر توجه نمود :
- میانگین وزن جوجه .
- پراکندگی وزن جوجه ها .
- سن گله مادر .
- نتایج آزمایشات سرمی .
تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ ، ۵ برابر فسفر، ۷برابر آهن، ۶برابر ویتامینB12 و ۱۵ برابر ویتامینB2 دارد (هرچند اندازه ی یک تخم مرغ حدود ۵ برابر تخم بلدرچین است). به دلیل فسفر، آهن، ویتامین b1 و b2 خوبی از ویتامین ها و املاح معدنی به شمار می رود و بمب ویتامین نام گرفته است.
- تخم بلدرچین منبع غنی اسید چرب امگا۳ است که برای تقویت هوش و حافظه بسیار مفید می باشد.
- ۱۰۰ گرم تخم بلدرچین ۱۵۸ کیلوکالری انرژی تولید میکند.
- کلسترول در تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ بسیار کمتر است.
- ازآنجایی که بلدرچین در برابر بیماریهای مختلف بسیار مقاومتر از مرغ است، پرورش بلدرچین بدون استفاده از هیچ گونه دارو و آنتی بیوتیکی انجام می شود، بنابراین گوشت و تخم بلدرچین محصولاتی کاملا ارگانیک و سالم هستند که هیچ گونه ذخیره ی داروئی مضر برای مصرف کننده در بافت خود ندارند.
@nik_chik
http://nik-chik.blog.ir
- تخم بلدرچین به دلیل کامل بودن و نداشتن هیچ تاثیر سوئی بر شیر خواران به عنوان بهترین مکمل دوران شیردهی توصیه می شود.
- مصرف تخم بلدرچین باعث افزایش رشد و ضریب هوشی کودکان می شود.
- تخم بلدرچین موجب بهبود اشتها در اطفال کم اشتها شده و مناسب برای سنین رشد کودکان ونوجوانان می باشد.
@nik_chik
http://nik-chik.blog.ir
- تخم بلدرچین برای باهوش شدن جنین در دوران بارداری بسیار موثر است.
- اگر زنان بعد از زایمان در رژیم غذایی خود از تخم بلدرچین استفاده کنند زودتر بهبود پیدا کرده و قوای بدنیشان زودتر برمیگردد؛ همچنین تخم بلدرچین سبب افزایش شیر مادران میشود.
- مصرف تخم بلدرچین در مادران شیرده باعث منظم شدن سیستم عصبی، قلبی و گوارشی بدن و افزایش شیر می شود.
توجه: تخم بلدرچین، مرغ یا … به صورت خام در بارداری ممنوع است.
@nik_chik
http://nik-chik.blog.ir